Gå till innehåll

OM BLOGGEN

På maskin-teknik-bloggen.se ger vi hjälper och vägledning kring det som gäller maskiner och teknik.

Vi ger tex vägledning till mekaniska verkstadsföretag som tillverkar specialmaskiner, prototyper, monteringsutrustning osv. Inom kompetenser som maskintekniska specialområden, konstruktion, produktutveckling och tillverkning.

Samhällsekonomin bygger på ett kontinuerligt utbyte av varor och tjänster med efterfrågan på hållbara lösningar och allt mer kräsna slutanvändare av produkter och system. Framtagningsprocessen av produkter har en central roll, både inom den varuproducerande sektorn och inom tjänstesektorn här ger vi den input som kan ta dig vidare till nästa steg.

Samhället ställer allt högre krav på hållbara tekniska lösningar inom exempelvis, teknologi, transporter och energiförsörjning. Även inom medicin och it. För att inte tala om tillverkningsindustrin, som producerar allt från bilar, flygplan och fartyg till konsumentprodukter som mobiltelefoner och hushållsapparater. Maskintekniker är främst verksamma inom industriföretag men även managementkonsultfirmor etc. Maskin teknik inkluderar världsledande företag inom läkemedel, AI och självkörande transporter.