Gå till innehåll

Industriinfästning som håller ihop i vått och torrt

Det är viktigt att hålla ihop. Det tycker vi både om industriinfästning som relationen mellan kund och leverantör. Vårt nordiska klimat kan innebära stekheta sommardagar men även frusna vinterdagar. Det ställer höga krav på infästningar. Principen bakom en infästning är friktionen. När man skruvar in en skruv in i en plugg, så expanderar pluggen och pressas fast i underlaget. Detta är förstås inte optimalt för alla ändamål. Ibland behövs en jämnare och starkare infästning medan man inte kan skruva hur djupa hål som helst, och då kan man kombinera detta med en kemisk infästning. Då sprids friktionen jämt och ger en ännu starkare infästning.

Industriinfästning för en mängd olika material och krav

Innan man bestämmer sig för vilken typ av industriinfästning man ska satsa på finns det en del att ta hänsyn till. Vilka material ska infästningen användas på. Det finns flera hundra olika typer av skivmaterial på marknaden idag. En del ändamål ställer höga krav på säkra certifierade industriinfästningar; broar, balkonger och annat där det inte finns någon marginal för fel och brister. Ska man fästa i betong uppstår andra frågor. Är det lättbetong, massiv sten eller porös sten?

Kompletterande utrustning för industriinfästningar

För utomhusinfästningar krävs dessutom kemisk infästning, eftersom fukt som kryper in och fryser till is kan orsaka förödande skador. Kemiska infästningsprodukter i sin tur kräver ett tredje led, och det är personlig skyddsutrustning. Alternativen i hela produktledet är många och behoven ofta väldigt specifika och unika. Det är här vi kommer in i bilden.

Med en bra leverantör kan du spara tid, pengar och bekymmer

Svensk Fästelement är en aktör som satsar hårt just nu. De har samlat på sig många års kunskap och utvecklat en affärsmodell som underlättar mycket för dig med behov av prisvärd och högkvalitativ industriinfästning. Att hitta rätt saker kan ibland vara som att hitta en nål i en höstack. Svensk Fästelement hjälper till i arbetet att hitta de där perfekta industriinfästningarna för just ditt projekt. De erbjuder välfyllda lager, snabba leveranser on-site, påfyllnadsservice, tillverkning av ritningsdetaljer och utveckling av unika fästement. Det tycker vi låter riktigt bra.